کسب مقام سوم و ششم پروژه‌های اندیشکده شفافیت برای ایران

  • ۳۰ دی ۱۳۹۸
  • 2
  • بدون دیدگاه
  • نویسنده: شفافیت برای ایران
  • لینک کوتاه:

کسب مقام سوم و ششم پروژه‌های اندیشکده شفافیت برای ایران از میان پنجاه پروژه اندیشگاهی مقدمه جایزه اندیشه‌ورزی و سیاست‌سازی با جمع‌آوری اطلاعات فعالیت‌های اندیشکده‌های کشور، و با تشکیل یک هیئت علمی متشکل از مدیران و پژوهشگران اندیشکده‌ها و یک […]

کسب مقام سوم و ششم پروژه‌های اندیشکده شفافیت برای ایران

کسب مقام سوم و ششم پروژه‌های اندیشکده شفافیت برای ایران از میان پنجاه پروژه اندیشگاهی

مقدمه

جایزه اندیشه‌ورزی و سیاست‌سازی با جمع‌آوری اطلاعات فعالیت‌های اندیشکده‌های کشور، و با تشکیل یک هیئت علمی متشکل از مدیران و پژوهشگران اندیشکده‌ها و یک هیئت داوران مرکب از افراد باسابقه و اثرگذار در حوزه اندیشکده‌ای، پژوهش‌ها و فعالیت‌های برتر اندیشکده‌ها در حوزه‌های موضوعی گوناگون را شناسایی نموده و آن‌ها را بر اساس شاخص‌های با اهمیت در زمینه کار اندیشکده‌ای ارزیابی می‌نماید و آثار برتر را مورد تقدیر مادی و معنوی قرار می‌‌دهد.

نحوه نامزدی برای جایزه

پژوهش‌ها و اقدامات اندیشکده‌ها که به نحوی شاخص بوده‌اند، مثلا اینکه توانسته‌اند در فضای سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری کشور در حد خود به نتیجه‌ای دست یابند و اثرگذار باشند، توانستند برای دریافت این جایزه نامزد شوند. یک هیئت علمی (مرکب از پژوهشگران حداقل ۱۰ اندیشکده فعال کشور)، نامزدهای جایزه را از بین پژوهش‌های اندیشکده‌ها انتخاب نمودند. مواردی که حداقل توسط ۲۰ درصد اعضای هیئت علمی تأیید شدند، به عنوان نامزد معرفی گردیدند.

شاخص‌ها و معیارهای امتیازدهی

معیارهای امتیازدهی پیشنهادی به داوران در زیر آمده است. البته لازم به ذکر است که داوران امتیازدهی را به تفکیک هر شاخص انجام نشد، بلکه آن‌ها با درنظر گرفتن این شاخص‌ها و بر مبنای نظر تخصصی خود، یک امتیاز از بین اعداد ۱ تا ۵ برای هریک از نامزدهای جایزه اعلام کردند.

  • رعایت استانداردهای نگارشی و تدوین اثر پژوهشی و کیفیت محصولات چندرسانه‌ای بر مبنای آن
  • میزان اولویت، ضرورت و اهمیت مسئله و نحوه تبیین مسئله
  • نحوه جمع‌آوری داده و اطلاعات و تحلیل آن‌ها
  • پیشنهادها و راهکارها از قبیل اجتماعی‌سازی موضوع در بین عموم جامعه و ایجاد اجماع نخبگانی در بین سیاست‌گذاران
  • کیفیت محصولات نهایی پژوهش و فعالیت اندیشکده‌ای (قانون، سیاست، ساختار حاکمیتی، سایت، اپلیکیشن و …) و میزان اثرگذاری آن

میزان جایزه

مبلغ ۳۰ میلیون تومان برای کل جوایز تأمین اعتبار شده است.

اطلاعات کامل در مورد پروژه‌های ارسالی و توضیحات اجمالی در مورد هرکدام را می‌توانید با دانلود این فایل مطالعه کنید.

نتیجه داوری

پس از دریافت آراء داوران، امتیازات هر پروژه بر اساس میانگین نظرات داوران محاسبه گردید. البته در مواردی که امتیازات داوران مساوی شد، تعداد آرای هیئت علمی به هر پروژه ملاک قرار گرفته است. لازم به ذکر است توجه شود که نحوه رأی‌دهی هیئت علمی با امتیازدهی داوران متفاوت بوده است. به این ترتیب که اعضای هیئت علمی هر پروژه‌ را که مناسب نامزد شدن می‌دانسند «تأیید» و هر پروژه‌ را که مناسب نمی‌دانستند، تأیید نکردند. به عبارت دیگر، آرای اعضای هیئت علمی به صورت صفر و یکی داده شده است. اما هریک از داوران هر پروژه را از ۱ (کمترین امتیاز) تا ۵ (بیشترین امتیاز) امتیازدهی نموده‌اند.

جمع‌بندی

بر اساس جدول نتیجه داوری، ۵ پروژه زیر، برنده جایزه اندیشه‌ورزی و سیاست‌سازی محسوب می‌شوند: